Menu
A+ A A-

Tehnologia Flash a evoluat enorm de la prima versiune. Initial era un instrument util de realizare a unor animatii dragute vizibile doar pe unele browsere. In prezent aceasta tehnologie este integrata in majoritatea browserelor de pe piata iar optiunile disponibile sunt intr-atat de mari incat e folosita si pentru aplicatii multimedia offline sau alte programe desktop de natura multimedia.

Flash - Action Script 3.0

Mai mult devine un instrument din ce in ce mai utilizat pentru dezvoltarea de software pentru telefoane mobile si alte astfel de dispozitive. Principalele motive care au dus la aceasta situatie extraordinara sunt accesul la informatie structurata si baze de date prin intermediul XML si a serviciilor web, suportul foarte bun pentru informatie video, introducerea componentelor si un model de programare care a evoluat continuu. ActionScript 3.0, limbajul de programare din spatele Flash, este acum complet obiectual apropiindu-se si mai mult ca model si sintaxa de limbajele de nivel inalt precum Java si C#.

Aplicatii flash

Flash este preferat in aplicatii multimedia intensive tocmai pentru ca permite o libertate si flexibilitate pe care tehnologii interactive precum Ajax nu le pot oferi deocamdata. Putem construi animatii de natura geografica (harti, prezentari turistice), portofolii, galerii de imagini, kioskuri de informare si alte mini aplicatii de promovare si personalizare a produselor dumneavoastra.