Menu
A+ A A-

ZTE MF110 - pe android 4

Cum se poate conecta un stick (digi ZTE MF110 in cazul meu) la o tableta cu android 4? Deoarece la inserarea stick-ului in tableta aceasta returna un mesaj de genul "your card is damaged" neputand sa fac conexiunea la net, am inceput sa sap cu ajutorul lui google.

In primul rand trebuie verificat daca tableta are access de root cu aplicatia Root Checker dupa care se vor instala aplicatiile PPP Widget, File explorer, Super SU, Android terminal emulator. Cu ajutorul aplicatiei File explorer am navigat la /etc/3g_dongle.cfg si l-am deschis in mod text pt a vedea daca stick-ul meu este setat (un ZTE MF110). Nu era setat. Nu se pot face scrieri in fisier deoarece nu exista permisiuni de scriere. In continuare am deschis aplicatia Android terminal emulator si am dat comenzile:

cd /etc/
su
chmod 777 /etc/3g_dongle.cfg

Am redeschis fisierul 3g_dongle.cfg (in terminal nu am gasit comanda de scriere) cu File explorer si am inserat setarile stickului meu (gasite pe net in prealabil):

[MF110]
dongle_name=MF110
production_name=MF110
vendor_name=zte
network_type=GSM_MODE
pid_vid_origin=0x19d20016
bcdDevice_origin=0x0
pid_vid_now=0x19d20016
bcdDevice_now=0x0
at_port=1 ppp_port=2

Am dat save si am restartat tableta. Acum, in aplicatia PPP Widget mi-a aparut connecting si m-am putut conecta la net prin ZTE MF110, chiar daca mesajul cu "your card is damaged" era prezent.

  • Rate this item
    (1 Vote)
Web Design de Calitate

Web design-ul reprezinta interfata grafica a unui site. Echipa noastra va realiza pentru dumneavoastra un layout (grafica site-ului) modern. Pentru a va convinge ca invitam sa vizitati portofoliu web design.

Website: www.luciffere.ro
back to top